tiistai 5. huhtikuuta 2011

Vesikameroita ja kalliita lentoruokia

Hupsii, edellisestä postauksesta on taas aikaa, vähän turhan kauan ehkä.. nooh, nyt tulee sitten vähän pidempi taas vaihteeksi, veikkaisin näin.

Sain tosiaan viime viikolla Dealextremeltä tilaamani paketin. Sehän sisälsi siis vedenalaisen kameran (hinta jotain reilu 50e), siihen muistikortin (kymmenisen euroa?) ja lisäksi vielä varmuuden välttämiseksi digikameralle tarkoitetun kamerapussukan (reilu 20e?). Ja postarit oli ilmaiset ihan Kiinasta asti, eli vajaan satasen setti tuli tilattua.


Vedenkestävä kamera oli se odotetuin juttu, tietenkin, mutta eipä se paljon yllättänyt huonoudellaan :D kun speksien mukaan zoomi on 8-kertainen, DIGITAALINEN sellainen, niin eihän siltä oikeastaan juuri mitään voinut lopulta odottaa. Laatu on sen mukaista. Kamerassa ei myöskään ole varsinaista tarkennusta, vaan se asetetaan joko laajakuva- tai lähikuva-asentoon, ja sillä sitten otetaan kuva, tarkkuuden ollessa mitä on. Hehee. Voinpa vaan sanoa, että kovin montaa kuvaa tuolla kameralla tuskin tulee otettua, mutta kyllähän sen toki testattavaksi otan, kun olen siitä muutamankin kympin maksanut! Ja jos se sattuukin toimimaan odotettua paremmin, on ainakin muistikortissa tarpeeksi tilaa, se on nimittäin 4 gigaa.


Nereuksen kamerapussukka on luultavasti se, mille tulee eniten käyttöä matkalla (olettaen että pääsee jonnekin snorklaamaan ja näkeekin jotain), joskin yksi miinus siinäkin on: zoomia varten oleva putki pussukassa on niin kamalan pitkä, että jos ei yhtään zoomaa kamerallaan lähemmäs kohdetta (mitä ei siis todellakaan suositella vedenalaisessa kuvauksessa), näkyviin jää pyöreä rengas kuvan laidoille. Onneksi zoomia ei tarvitse paljon edes käyttää, kun tilanteen saa jo korjattua, ja tarvittaessa kuvia voi toki rajailla jälkikäteenkin. Pussin valmistajan omien sivujen mukaan valitsin kuitenkin oikean mallin kameralleni, lähinnä siis sen takia että kamerassa tosiaan on 14-kertainen (optinen, heh) zoom, joten se ainakin mahtuu hyvin pussukan putkitilaan. Toisaalta en kyllä ajatellut asiaa ihan loppuun asti, koska zoomia tuskin tulee juuri käytettyä ja silloin astetta pienempi malli pussukasta olisi varmasti ajanut ihan hyvin asiansa.


Otan kuitenkin mukaan luonnollisesti järkkärin (johon sain äidiltä etukäteen jo synttärilahjaksi kittiputken korvaavan valovoimaisemman objektiivin, loistavaa!), digipokkarin, viime viikolla saadun vedenkestävän kameran ja sitten vielä kaksi vedenkestävää pussia digipokkarille. Luulisi näillä pärjäävän reissussa!

Ainiin, nyt on muuten matka sitten aivan satavarmasti varma, koska eilen U maksoi sen :) jeesh, nyt ei voi enää perua mitään! Kuitenkin eilen tajuttiin sekin, että jos haluan kasvisruoan lentomatkoille, niin siitä pitää ilmoittaa erikseen. Ja totta kai siitäkin on täytynyt tehdä mahdollisimman vaikeaa. Ensinnäkin olisi luullut että kasvisruoan saa tilattua netin kautta (kuten monia muitakin palveluita, esim. paikkojen varauksen) ja nimenomaan lentoyhtiön (TUIfly Nordic) sivuilta. Ja toki, sieltä saa varattua esimerkiksi shampanjaa matkalle, mutta ei yhtä helvetin kasvisruokaa! Puhelinnumeroita eri palveluihin löytyi kyllä, mutta arvatkaapa vaan, onko hinta jokaiselle puhelulle jotain 5e/kpl ja vielä lisäksi tietenkin verkkomaksut tai mitkä onkaan. Ja ettei rahastus siihen loppuisi, niin erikoisaterioiden - tässä tapauksessa myös kasvisruoan - veloitus on lisäksi 5e. Hah, täytyy sanoa että tulee suhteellisen kalliit kasvisruoat matkalle, kun ottaa huomioon että maksoin jo sen perusaterian hinnan meno-paluu -matkoille, eli 19e. Näinpä jos/kun joudun soittamaan kasvisruoasta erikseen kalliiseen puhelinpalveluun, siitä tulee ruoalle lisähintaa vielä yhteensä kymmenisen euroa, jolloin meno-paluu -lentojen ruokien hinta nousee n. 30 euroon. Ja ihan vaan tiedoksi niille, jotka eivät ole lentokoneruokia aikaisemmin maistellut, niin ne on aika kaukana herkuista yleensä, ja nyt siitä pitää vielä maksaa noin helvetin paljon. Että kyllä ne lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät rahastuksen ainakin osaa, jos ei muuta!

Avaudun tähän nyt vähän muutenkin, matkailuun ehkä kuulumattomana seuraavaa: olen täydellisen kyllästynyt ja väsynyt ja puutunut menneen talven ja tämän hetkisen kevään takia. Talvi oli helvetisti liian pitkä ja kylmä, ja samalta tuntuu kevätkin. Toki lumet on jo ihan kivasti sulanut, mutta silti tuntuu olevan koko ajan kamalan kylmä vaikka aurinkokin paistaisi. Jotenkin se aurinkokaan ei saa fiilistä yhtä hyväksi kuin normaalisti, kaipaan ja tarvitsen vain niin kovasti jo sitä vehreyttä mikä kevät yleensä tuo tullessaan. Sanokaa minua kärsimättömäksi, mutta mä haluan sen kunnon kevään nyt heti, ja olen muuten myös ihan valmis ostamaan Floridasta talvikämpän itselleni tulevia vuosia ajatellen!