torstai 17. maaliskuuta 2011

Matkabloggailu

Tulinpa vielä tänään kirjoittamaan toisenkin tekstin, kun sopii varsin mainiosti aiheeseen. Elikkäs innostuin vähän katselemaan, minkälaisia muita matka-aiheisia blogeja netistä löytyy. Ensinnänkin monethan laittaa toki yhdeksi blogin aiheekseen matkailun, mutta tosi vähän siitä sitten lopulta kirjoitetaan ja aiheet keskittyykin enemmän muihin aiheisiin. Yksi oli tämä Sami Takalan blogi, mistä luin vain muutamat ensimmäiset jutut. Ihan asiallista tekstiähän siinä oli, ja sain varmaan vähän ideaa omiinkin postauksiin, mutta olin revetä ilosta, kun löysin lisäksi tämän Aasiassa reissaavan pariskunnan blogin. Jumituinkin lukemaan sitä ihan alusta asti, enkä siis ehtinyt muihin listattuihin vielä tutustuakaan.

Lueskelin muuten jo muutama vuosi sitten paria matkailuun liittyvää blogia. Molemmat ovat samoilta henkilöiltä, ja liittyivät silloinkin ajankohtaiseen Thaimaahan. Suosittelenkin erittäin lämpimästi ensinnäkin tätä vuoden 2007 Thaimaa -blogia, mutta myös sen jälkeen vuonna 2008 kirjoitettuja, laajemmin Aasiaa kattavia blogeja. Ensimmäinen on suunnittelupäiväkirja ja seuraava varsinainen matkapäiväkirja. Tiedän, että nuo ovat jo aikasta vanhoja tekstejä, eikä uusia päivityksiä ainakaan noihin ole tulossa, mutta silti. Ne ovat lukemisen arvoisia, jos matkustaminen vain kiinnostaa!

Löysin muuten myös tällaisen, Satunnaisseikkailijat Aasiassa -nimisen blogin. Yhtään en ole vielä ehtinyt lukea, mutta pikavilkaisulla vaikuttaa asialliselta.

Tuli muuten sellainenkin asia mieleen tuota toisena linkitettyä blogia lukiessani, että ainakin itse toivon löytäväni matkablogeista nimenomaan sitä tärkeää tietoa, jota muutkin matkailijat ehkä kaipaavat. Toki on kiva lukea paikoista missä on käyty ja mitä on tapahtunut, mutta myös käytännön asiat, kuten mistä matkat tai retket on varattu, mihin hintaan, mistä löytää edullinen majoitus, mistä saa vaikkapa juuri Thaimaassa järjestettyä itselleen nettiyhteyden jne., ovat aika tärkeitä matkalle lähteville, varsinkin jos matkaan liittyy minkäänlaista omatoimisuutta. Siksipä yritänkin itsekin jo nyt, mutta myös tulevaisuudessa kirjoitella tällaisista asioista. Joka tapauksessa, pointtina tässä omassa tekstissä nyt onkin se, että lisäilen tänne muita matkailuun liittyvien blogien linkkejä sitä mukaa, kun jonkun mainitsemisen arvoisen löydän. Vaikka paha mielihän noista vaan itselle tulee. Eli löydänpä erilaisia matkablogeja lukemalla itsestäni taas sen masokistin, jota en välttämättä ole kyllä kaipaillut viime aikoina, en ainakaan tässä muodossa :D

Elikkäs tässä vielä vähän selkeämmin noi blogilinkit:

Sami Takala

Matka Aasiaan

Satunnaisseikkailijat Aasiassa

Thaimaa 2007 suunnittelublogi
Thaimaa 2007 matkapäiväkirja
Thaimaa 2007 kuva-albumi

Aasia 2008 suunnittelublogi
Aasia 2008 matkapäiväkirja