torstai 7. maaliskuuta 2013

B niin kuin Barcelona

Arrrgh, ensin avautuminen siitä, kuinka ärsyttävää on kun ei osaa nettikieltä, enkä siis saa nyt muutettua oikein mitään niitä juttuja blogin ulkoasussa, mitä haluaisin. Fontti ärsyttää, mutta kun ei niin ei. Tarvitsen jonkun fiksun tyypin auttamaan tässä, nyt tosin olen myös liian väsynyt keskittyäkseni asiaan Oikeasti.

Mutta nyt myös siihen Oikeaan asiaan. Kuten otsikosta voi ehkä päätellä, Barcelona on aiheena. Ja yllätys, sekä lennot että majoitus on tätä tekstiä kirjoitellessa itse asiassa jo kuosissa. Yksi syy, miksen ehtinyt kirjoitella niistä ennen tätä on se, että itse matkasta päättäminen tuli melkoisen nopealla tahdilla, eikä siinä sitten paljon nokka tuhissut, kun kaikki oli jo hoidettu. Toisaalta kaikki tapahtui vähän vahingossakin..

Barcelonahan on kaupunkina ollut aina sellainen, missä olen halunnut päästä käymään. Mitään erikoisempaa syytä siihen ei oikeastaan ole ollut, lähinnä arkkitehtuuri on ollut se, mikä kaupungissa on houkuttanut ja kiinnostanut. Tammikuussa kävimme avopuolison kanssa hänen veljensä ja hänen vaimonsa luona tapas-illallisella ja katselimme kuvia heidän kahdelta aikaisemmalta Barcelonan matkaltaan. Viiniä nautittiin ja loppuillasta ilmassa leijui jo melkein tosissaan ajatus siitä, että lähtisimme heidän kanssaan vaikka vain pikaisesti käymään Barcelonassa toukokuun lopussa. Noh, se ajatus pinttyi sen verran omaan päähäni, että vierailun jälkeen vilkuilin Norwegianin sivuilta satunnaisin väliajoin lentohintoja Espanjaan.



Kuva täältä.

Kuva täältä.

Helmikuun puolella olimme käymässä vanhempieni luona (kun he itse olivat Intiassa), ja huomasin Top 10 Matkatarjousten sähköpostista, että Budapestiin saisi 1-5 yön lahjakortin johonkin hotelliin todella edullisesti. Tutustuttuani hotelliin pikaisesti päätin, että sen lahjakortin voisi ihan hyvin ostaakin, koska se oli voimassa vuoden 2014 tammikuun loppuun asti. Valitsin neljä yötä, ja kirjoittelin asiasta jotain facebookiinkin. Siellä puheeksi tuli taas kuitenkin Barcelona, ja avopuolison veli (olkoon hän nimeltään tässä vaikka Matti) kommentoi, että olisimme voineet ihan hyvin lähteä heidän mukaansa. Varmaan tunti tuon kommentin jälkeen olin jo varannut meille seitsemäksi yöksi hotellin Barcelonasta. Tilanne oli alkuun hieman hämmentävä, koska olin juuri edellisenä iltana ostanut hotellilahjakortin Budapestiin, mutta luotin lahjakortin tarjoajan sääntöihin siitä, että oston voi peruuttaa seitsemän päivän sisällä ilman mitään selityksiä. Tuon peruutuksen teinkin parin päivän päästä, ja sain rahani takaisin. Kätevää.

Mitä Barcelonan hotellin varaamiseen tulee, sekin meni aika mielenkiintoisesti. Alkuunhan ajatus oli, että viipyisimme kaupungissa vain muutaman päivän, koska siellä oleminenkaan ei ole ilmaista. Kuitenkin ensin piti tarkistaa miten lentoja menee, ja Norwegianhan se oli joka tarjosi edullisimmat lennot, joskin silloin kohteessa pitäisi tosiaan olla kokonainen viikko (ai kamalaa, mikä ajatus! Heh.). Niinpä todettuani että halvimmat lennot vaatii viikon kohteessa olemisen, menin booking.comin sivuille ja aloin listata Barcelonan hotelleja ja hostelleja muistaakseni edullisimmasta päästä. Ensimmäinen vaihtoehto vaikutti kuvien perusteella asialliselta, ja huomasin että siihen tehdään koko ajan varauksiakin. Vilkaistuani hintaa sille ajalle, milloin lennotkin olisivat, ja todettuani että hotellissa olisi myös oma wc/kylpyhuone, tein varauksen. Ja oikeasti kaikki mitä hotellista tiesin, oli vain hinta ja se oma wc. En ollut katsonut missään vaiheessa sijaintia, arvosteluja, en todellakaan yhtään mitään. Ja mikä oudointa minulle, en tehnyt käytännössä juuri minkäänlaista vertailua muihin hotelleihin nähden. Se oli aika radikaalia henkilöltä, joka haluaa aina vertailla kaikkea ja tutkia sijainteja, lukea kommentteja ja ties mitä kaikkea muuta. Nyt vaisto oli kuitenkin oikeassa, sillä muutamaa tuntia myöhemmin huomasin, että varaamani hotelli oli ainakin bookgin.com-sivuston mukaan täysi, ja Matilta kuulin, että he eivät olleet vaimonsa kanssa törmänneet yhtä edulliseen majoitusvaihtoehtoon omansa varattuaan, joka sekin oli edullinen. Lisäksi kuulin että hotelli on ilmeisesti vasta rakennettu, ja että se on ihan hyvällä ja edullisella alueella, eikä lähimmälle metroasemalle ole kuin muutaman korttelin matka. Enpä ole varmaan koskaan ollut yhtä iloinen intuitioon luottamisesta, sillä nytkin kun olen lukenut ensimmäisten vieraiden kommentteja hotellista, ne ovat olleet pääsääntöisesti vain positiivisia.


Kuva alunperin ilmeisesti täältä.


Kuva täältä.

Kuva täältä.

Hotellin varasin tosiaan aika hätiköiden vaistoon luottaen, mutta sitten piti soittaa vielä anopille, suostuisiko hän hoitamaan koiraamme tuon viikon ajan. Ehkä vähän outo järjestys hoitaa asioita, mutta onneksi ei tarvinnut stressata hotellivarauksesta jos koiran hoitopaikka ei järjestyisikään, koska varauksen sai ja saa edelleen peruuttaa maksutta, jos vaikka tulee joku parempi vaihtoehto eteen tai jokin este, ettei matkalle edes pääse. Anoppi kuitenkin suostui suorilta hoitamaan koiraa, joten sitten puuttui enää varmistus töistä, jonka senkin sain hoidettua heti seuraavana päivänä. Varasinkin lennot Norwegianilta saman tien, joten koko setti oli hoidettu vuorokaudesa. Nopeaa toimintaa.



Kuva täältä.

Tässä vielä vähän lisäinfoa majoituksesta, lennoista ja niiden hinnoista:

- Majoituksen tein suoraan booking.comin kautta, hakuun vain päivämäärät ja kohteeksi Barcelona. Varattu hotelli on nimeltään Travelodge Barcelona Poblenou, ja varatulle ajankohdalle hintaa tuli yhteensä 343e (7 yötä, 2 hlöä). Aamiainen ei kuulu hintaan, ja varaus vahvistettiin luottokortilla.
- Varaamassamme hotellissa hinnaksi tulee 49e/yö. Se on kuulemma varsin edullinen, ja kesällä saa kyllä olla ilmeisesti tuuriakin mukana, että tuohon hintaan saa kohtuullisen huoneen (omalla kylpyhuoneella).
- Lentojen hintoja vertailin sunnuntaina ties kuinka monen sivuston kautta, mm. vertaa.fi, momondo.fi, supersaver.fi ja totta kai vilkaisin Finnairin ja Norwegian omat sivut myös. Kovin suuria eroja hinnoissa ei valituille päiville ollut, mutta totta kai halusin joka tapauksessa edullisimman. Varasin lennot maanantaina saatuani töistä vahvistuksen vapaalleni, ja silloin käytin momondo.fi-sivustoa (se oli edellisenkin illan vertailuissa tarjonnut halvimmat vaihtoehdot). Momondon kautta edullisin lennon hinta oli 193e, ja siihen hintaan lennot tarjosi Supersaver, Bravo Fly ja joku kolmas. Ensin valitsin Bravo Flyn, mutta vilkaistuani siitäkin kokemuksia, päädyin kuitenkin Supersaveriin, jota myös Momondo suositteli. Totta kai jotain lisähintoja koko pakettiin vielä tuli, mutta esimerkiksi matkalaukku on pakko ottaa mukaan, ja verrattuna Ryanairiin Norwegianin 22 euron laukkumaksu oli jopa kohtuullinen.
- Lennoista Barcelonaan en siis maksaisi yli kahtasataa euroa kuin pakon edessä, koska alle sen pääsee aivan varmasti, kunhan on edes suurinpiirtein ajoissa varaamisen kanssa.