tiistai 13. heinäkuuta 2010

Oikeasti matkalle!

Heh, ei muuten yllättänyt tasan yhtään kun tajusin että edellisen tekstin kirjoittamisesta on melkein neljä kuukautta :D osasin odottaa sitä, ihan jo senkin takia, etten uskaltanut hehkutella maaliskuussa suunniteltua matkaa ennen kuin se olisi oikeasti varma. Muuten olisi tullut monta ihan turhaa tekstiä ilman mitään oikeaa järkevää asiaa. Mutta nyt matka siis on varmaa, vihdoinkin.

Varasin viime lauantaina itselle ja miehelleni viikon matkan Egyptin Hurghadaan. Itsehän olin vinkunut yhteiselle matkalle pääsemistä jo pitkän aikaa, mutta kevättalvella viimein mieskin tajusi haluavansa jonnekin, kunhan koulu ja työharjoittelu elokuussa loppuisivat. Hänelle kohteella ei onneksi ollut muuta merkitystä kuin että pääsee etelään (ei ole käynyt missään etelässä toistaiseksi), joten otin vapaat kädet valitessani matkakohdetta. Kohteen miettiminen alkoi nimittäin sillä sekunnilla, eikä mieheni ehtinyt varmaan kissaa sanoa, kun jo ilmoitin minne voisimme mennä :D

Espanja oli jostain syystä miehelläni pääasiassa mielessä, mutta koska olen itse siellä käynyt jo, halusin jonnekin muualle. Toinen syy oli se, että koska Espanjassa kohteena olisi ollut Barcelona, eikä siellä ole enää niin lämmin syys-lokakuussa kuin mitä tahdomme, sen pystyi helposti jättämään laskuista. Oli ehkä vähän itsekästä yksinään päättää kohde, mutta toisaalta mies on ollut ihan tyytyväinen, kun kerroin perusteet valinnalle: Hurghadassa on varmasti lämmin valittuna matkustusajankohtana ja Punaisen meren rannalla pääsee satavarmasti snorklailemaan upeissa vesistöissä ja näkemään vaikka minkä värisiä kaloja. Lisäksi Egyptin hintataso on melko alhainen, joten itse kohteessakin pitäisi selvitä vähemmällä rahalla kuin esimerkiksi juuri Barcelonassa. Tämäkin kaikki siitä huolimatta, että Hurghada on puhdas turistikohde. Sinne tuskin olisin muuten kiinnostunut lähtemäänkään, jollei matkan tarkoituksena olisi vain löhötä, ottaa aurinkoa, nauttia lämmöstä ja snorklata.

Sen verran kulttuuri, historia ja nähtävyydet kuitenkin kiinnostaa, että olen suunnitellut viikon matkallemme päiväretkeä joko Luxoriin tai Kairoon, mahdollisesti jopa molempiin. Tämä riippuu lähinnä siitä, paljon tuollaiset päiväretket paikallisilta järjestäjiltä maksaa; ne ovat kuulemma murto-osan matkanjärjestäjän (Finnmatkat) parinsadan euron hinnoista, mutta vasta paikan päällä pystyy luultavasti päättämään, kuinka moneen retkeen rahat todella riittävät.

Tähän tekstiin vielä sen verran, että esim. Turkki oli yhtenä kohdevaihtoehtona, ja vaikka monet ovat toki kehuneet paikkaa, se ei jostain syystä yksinkertaisesti innosta minua. Ehkä sielläkin tulee joskus käytyä, mutta ensin pitää päästä käymään muissakin paikoissa, kuten vähän kauempana Meksikossa tai ihan vaikka Kreikassa. Siellä olen kyllä käynyt, mutta olen lukenut niin monista upeista paikoista siellä, että uudestaanhan sinne on jossain vaiheessa päästävä.

Yritän seuraavassa tekstissä vähän kertoa tarkemmin koko suunnitteluprojektista, nyt kuittaan kuitenkin tähän.