perjantai 3. syyskuuta 2010

Tallinna ja Egyptiin alle vuorokausi

Öh, eihän tämä ihan ehkä taas niin mennyt kuin olin suunnitellut. Mutta ei se mitään. Lähinnä tarkoitan sitä, että Hurghadan matkaan on enää reilu vuorokausi, enkä ihan hirveästi siitä sitten kuitenkaan edes kirjoitellut.

Tallinnassa tuli käytyä, ensimmäistä kertaa tosiaan omalla kohdalla aikuisiässä. Pari kertaa pienempänä siellä tuli käytyä, mutta en muista niistä matkoista oikeastaan käytännössä mitään. Mutta täytyy sanoa ettei Tallinnassa moittimista ole. Se on juuri sopivan pieni kaupunki tuollaiselle päiväreissulle, ja kyllä siellä silti rakot sai jalkoihinsa kävelystä. Vanha kaupunki oli kaunis, vaikka varmasti Tallinnasta löytyisi muutakin kun lähtisi ihan kunnolla paikkoihin tutustumaan. Matka oli joka tapauksessa kaikin puolin onnistunut, vaikka väsymys meinasi painaa aluksi varsinkin minua ja Matiasta. Veli oli ainakin vielä matkan aikana jonkinlaisella hiilihydraatittomalla (mikä sanakammotus) kuurilla, joten koska alkoholit piti ohittaa, hän toimi kuskina. Mikäs siinä. Ja totta kai viinaa piti vähän kotiinkin ostaa; itse keskityin lähinnä likööreihin ja siideriin ja Matias kirkkaaseen viinaan ja kaljaan. Ainakin noin suurinpiirtein.

Pari viikkoa Tallinnan reissun jälkeen lähdimme vielä ensimmäiselle yhteiselle pidemmälle moottoripyörämatkalle Matiaksen kanssa, koska hän halusi päästä laittamaan pyörää oman isäni korjaamolle. Matka oli kyllä ihan kokemus, mutta oma perse alkaa kyllä sanoa itseään irti kun n. sata kilometriä on ajettu. En tiedä miten paljon takapenkkilälisen "satulalla" oikeasti on merkitystä ajomukavuuden kanssa, mutta varmasti jotain.

Nyt on kuitenkin torstai-ilta (tai tarkalleen ottaen perjantain puolella ollaan jo), ja lauantaiaamuna pitäisi olla yhdeksän jälkeen lentokoneessa matkalla Hurghadaan. Johonkin kohtaan pahin matkainnostus hiipui, ja sen takia tännekään ei varmaan tullut kirjoiteltua aiheesta kovin paljoa. Retkistä yritin vähän ottaa selvää, lähinnä hinnoista ja muusta yleisestä, ja ainakin näillä näkymin teemme tosiaan päiväretken Kairoon, moottoripyörä-/mönkijäsafarin aavikolle ja auringonlaskua katsomaan, ja totta kai toivon mukaan mahdollisimman monta snorklausretkeä. En kyllä tiedä tarviiko jälkimmäisille retkiä varsinaisesti varailla, koska kirkasta vettä pitäisi rannastakin löytyä, mutta ainakin yksi maksullinen retki varmasti tehdään.

Tavarat on suunnilleen pakattu, omalta osaltani. En tajua miten jotkut ihmiset vaan voivat olla niin vähän stressaamatta matkalle lähtemisestä. Ottaen huomioon, etten itsekään oikeasti edes stressaa juuri, mutta Matias on kyllä ottanut relasti. Hän pakkaa tavarat kassiin vasta huomenna juuri ennen kuin lähdemme vanhempieni luokse, mutta ilmeisesti oletuksena hänellä on osittain myös se, että mä olen hoitanut ne tärkeimmät jutut, kuten matkaliput, passit, jne. Noh, mikäs siinä, kunhan siitä ei tule tapa, että mä hoidan meidän molempien asiat alusta lopppuun asti.

Hyvää matkaa meille!