torstai 30. toukokuuta 2013

Barcelona 2013: Day 0 ja ensisilmäys

Ensimmäinen yö Barcelonassa takana, ja kyllä muuten nukutti! Ihan ensin pieni vinkki ainakin itselle ja mahdollisesti muillekin: pakkaamista ei kannata jättää viimeiseen päivään, muuten saattaa tulla hoppu tai mennä muuten vain valvomiseksi. Kotona kun oli vähän muutakin tekemistä ko. iltana kuin vain se pakkaaminen...

Joka tapauksessa kaikki meni ihan hyvin. Jätimme auton 24h AeroParkiin, joka on paljon halvempi mitä itse kentän läheisyydessä olevat parkkihallit. Toki tila on avoin, mutta eipä sillä mitään väliä ole, ja ainakin firman nettisivuilla mainostivat alueen olevan vartioitu ympäri vuorokauden. Hinnaksi tuli 8 vuorokaudelle tosiaan 37e, kun Helsinki-Vantaan omissa tiloissa sama aika olisi maksanut ainakin kympin enemmän.

Lento lähti ajallaan, mutta sen verran hoppu meillekin tuli vielä kentällä, ettei ehditty syödä kuin jotkut sämpylät (KALLIIT sellaiset), vaikka nälkä olisi ollut vähän isompikin.
Lento Barcelonaan kesti reilun 3,5h. Kentällä yritimme etsiä junaa, jolla piti päästä keskustaan, mutta eipä se löytynyt kuin vasta turisti-infossa käytyämme. Muille siis tiedoksi, tuloaulasta ja -ovista saapuessasi (matkalaukut saatuasi) joudut kääntymään heti vasemmalle päästäksesi kentän ulko-oville. Jatka matkaa siihen suuntaan niin pitkälle kuin pääset eli koko rakennuksen toiseen päätyyn, ja nouse siellä oikealle portaat ylös. Siitä sitten suoraan ja pääset lopulta juna-asemalle. Me ostimme Mondon(kin) oppaan suosittelemat T-10-liput, jotka maksoivat 9,80e/kpl ja joilla saa matkustaa - yllätys, yllätys - 10 matkaa kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Junat kulkevat puolen tunnin välein ja jouduimme odottamaan seuraavaa n. 20min vielä lippujen oston jälkeen.



Junamatka keskustaan kesti vajaan puoli tuntia meidän pysäkillemme eli Passeig de Gràcialle. Siellä juna piti vaihtaa metroon ja aika helposti oikea linjakin löytyi, joskin painalsimme ensin väärään suuntaan kulkevalle puolelle. Hups. Pieni peruutus siinä kohtaa ja olimme taas menossa oiekaan suuntaan. Hotellimme läheisyydessä on kaksikin metropysäkkiä, joista olin ajatellut ensimmäisen olevan aavistuksen lähempänä Travelodgea. Siinä meidän piti jäädä pois, mutta taas opimme jotain uutta: Barcelonan metrojen kaikki ovet eivät aukea itsestään, vaan ne pitää joko vanhemmissa metroissa avata kahvaa kääntämällä tai uudemmissa nappia painamalla. Niinpä ajoimme vahingossa ensimmäisen pysäkin ohi, hah. Onneksi toinen pysäkki ei ollut sekään kaukana ja siinä kohtaa sentään älysimme ja osasimme avata metron oven ja pääsimme pois. Tamperelaiset isossa cityssä, heh...

Tässä kohtaa väsymys ja erityisesti nälkä oli jo ylittänyt SEN tietyn pisteen, että kun tulimme katutasoon Poblenoussa, ja lähdimme tallustamaan mielestäni oikeaan suuntaan, oli pakko laittaa verkkoyhteys päälle (en ole yhtään katsonut paljon se maksaa, mutta käyttö ei hinnan takia kiinnosta) nähdäkseni mihin olemme menossa. Väärä suuntahan se, onneksi vain korttelin verran, ja lopulta muutaman minuutin kävelyn jälkeen oikea hotellikin löytyi. Kokonaisuudessaan siis yllättävän vähällä säätämisellä paikat löytyivät, väsymys, nälkä ja matkatavarat vaan toivat kaikkeen oman pikkulisänsä.

Matkaseurueemme toinen puoli (olkoot he vain kirjaimet M ja A, jotka saapuivat kaupunkiin jo sunnuntaina) oli menossa illalliselle niihin aikoihin kun lopulta mekin olimme päässeet hotellille, ja he ehdottivat meillekin syömään lähtemistä. Jos olisimme lähteneet etsimään vielä kahdestaan sopivaa ruokapaikkaa siinä mielentilassa, olisimme varmasti onnistuneet saamaan aikaiseksi melkoisen perheriidan.. :D niinpä M:n ja A:n ehdotus oli enemmän kuin hyvä, ja lähdimme takaisin keskustan suuntaan metrolla. Ruoka paikallistenkin suosimassa tapasravintola Olé Mallorcassa oli erittäin hyvää, eli ei se suotta ole sekään päätynyt Mondon oppaan sivuille.. joka tapauksessa ilta oli onnistunut, vaikka omalla kohdalla nälkä olikin jo aikaisemmin päässyt liian pitkälle, eikä pieni päänsärky lähtenyt syömälläkään pois. Uni todellakin maistui kun pääsimme takaisin hotellille.





Tekstistä meinaa tulla nyt aika pitkä (ja varsinkin ilman kuvia hieman tylsä), mutta kirjoitan vielä parista asiasta. Ensinnäkin matkalla illallispaikkaamme näimme ehkä sen odotetuimman turistinähtävyyden koko kaupungissa, eli Sagrada Familian. Ja voin sanoa, että vaikka minua ei ihan kamalan usein sanattomaksi saa, niin nyt niin meinasi päästä käymään. Noh, tuli suusta jotain sanoja, kuten whooooo, mieletön, upea, käsittämätön jne. Väitän, että yksikään kuva ko. luomuksesta ei anna MILLÄÄN tavalla käsitystä siitä, minkä kokoinen rakennus oikeasti on, ja miten paljon siinä on yksityiskohtia. Se on todellakin jotain aivan uskomatonta, olisin voinut varmaan jäädä tuijottamaan rakennusta koko yöksi. Sagrada Familia on todellakin nähtävä, ainakin minut se lumosi täydellisesti.




Sitten vielä loppuun muutama sana hotellista. Se on todellakin rakennettu ihan äskettäin, alkuvuodesta käsittääkseni. Niinpä paikat ovat siistejä ja ainakin tähän asti henkilökunta on ollut ystävällistä. Aamiainen ei kuulu hintaan, vaikka toki sen voi halutessaan ostaa (7,5e?), joskaan se ei ole kovin kummoinen ainakaan hintaansa nähden. Hotellin käytävät ovat kapeahkot ja itselle tuli vähän sellainen olo, kuin olisi laivassa. Vaikka eipä se mitään haittaa. Itse huone on ihan siisti ja perustyylikäs, ei mikään kovin iso, mutta eipä sillä väliä ole. Meidän huone on 9. eli ylimmässä kerroksessa, mutta jostain syystä koko hotellin edessä (muutaman metrin päässä ikkunoista) on metalliverkko, joka estää täydellisen näkymän kaupungille. Ainoa selvä miinus hotelilla on se, että wifi on ilmainen ainoastaan aulassa ja huoneisiinkin se maksaa sen verran paljon, ettei kiinosta maksaa (esim. 5e/h tai 20e/viikko). Niinpä kohta pitää mennä alakerran aulaan ja kysyä tunnukset wifin käyttöön, että saan tämänkin tekstin julkaistua ajallaan.