sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tilaus Dealextremelle / vedenalainen kuvaus

Noniin, otsikostakin varmaan jo voi päätellä, että laitoin äskettäin tilauksen menemään dealextremelle. Olen jo aiemmin pohtinut parissakin postauksessa sitä, minkälaisilla varusteilla lähtisin snorklailemaan Phukettiin. Päädyin tosiaan kahteen ratkaisuun: johonkin halpaan vedenkestävään kameraan ja lisäksi vedenkestävään pussukkaan.



Itselläni ei ole entuudestaan kokemusta tuosta koko dealextremestä, mutta jotkut thaiklupin sivuille kirjoittaneet suosittelivat sitä, joten uskaltauduin kokeilemaan. Toisaalta oman mielenkiintonsa tilaukseen tuo myös se, ettei tuosta vedenkestävästä (?) kamerasta löytynyt mistään oikein minkäänlaisia arvosteluja suuntaan eikä toiseen. Noin 50 euron summa ei kuitenkaan toivon mukaan kaada koko matkan budjettia, ja tuleepa ainakin testattua tuo kamera, eikä ehkä tarvitse pelätä oman vähän kalliimman Canonin puolesta niin paljon. Kameraan tilasin myös samalla kerralla 4 gigan Sonyn micro SD -kortin, koska sekään ei nettisivuilla paljon maksanut. Kamerassa oli muuten yksi asia, mikä alkoi vähän mietityttää tilaushetkellä, nimittäin zoomi. Tokihan sitä on, mutta 8x digitaalinen, enkä tiedä onko optista zoomia lainkaan. Toisaalta sillä ei ole merkitystä, koska veden alla ei kuitenkaan yleensä kannata kovin paljon zoomailla, vaan yrittää aina itse päästä mahdollisimman lähelle kohdetta.

Koska tuo kolmeen metriin vedenkestävä kamera on vähän kokeilujuttukin, halusin varmistaa jonkinlaisen vedenalaisen kuvauksen tilaamalla lisäksi siihen tarkoitetun pussukan. Aluksihan olin suunnitellut Aquapacin tai DiCAPacin pussukkaa, mutta onneksi luin thaiklupin foorumia, sillä siellä joku tosiaan suositteli dealextremeä ja Nereus-merkkiä. Niinpä lueskelin vähän kommentteja merkistä esimerkiksi täältä ja varmistin vielä Nereuksen omilta sivuilta oikean kokoisen pussukan Canonille, ja laitoin senkin mukaan tilaukseen.

Nyt pitäisi olla ainakin yhden asian kunnossa! Snorklausta varten löytyy tilauksen kotiin saavuttua siis Egyptiin ostettu Monkeypodin pussukka, mutta sen lisäksi vielä toinen pussukka, jossa on enemmän tilaa zoomille (vaikkei sitä suositellakaan käytettäväksi) ja vielä kolmantena jonkinlainen vedenkestävä kamera. Luulisi näillä pärjäävän!