lauantai 23. huhtikuuta 2011

Extreme

Olen lojunut pääsiäisen vietossa vanhempien luona nyt muutaman päivän, ja paluu kotiin koittaa vielä tämän illan päätteeksi. Osa tänne tulemisen syynä oli avokin moottoripyöräharrastus ja siihen liittyvä projekti, mikä alkaa onneksi olla kohta loppusuoralla, mutta moottoripyöräilyyn liittyen teen oman postauksen joskus myöhemmin.

U eli matkaseurani oli ajatuksena tykästynyt hulluun ajatukseeni lähteä vielä käymään Phuketista Bangkokissa, mutta tosiasiahan on, mikä on varsin hyvin molemmilla hyvin tiedossa, ettei sellaiselle reissulle ole todellakaan nyt rahaa. Ja vaikka Bangkokin shoppailumahdollisuudet ovatkin melkoisen rajattomat, niin paljon saa myös Phuketista, ainakin sen, mitä me mahdollisesti haluamme/tarvitsemme matkan aikana. Näinpä tuon ajatuksen toteuttaminen jää johonkin toiseen kertaan.

Eilen lojuin iltapäivän ja illan tietokoneen ääressä katsoen aikaisempia Paratiisin jaksoja, joita oli varmaan kolmen viikon ajalta rästissä. Ja muutama on edelleen. Katsomistani jaksoista tuli kuitenkin muutamakin asia mieleeni: ensinnäkin, jos ja luultavasti kun eksymme U:n kanssa tutustumaan Phuketin yöelämään joskus paremminkin, on aivan varma, ettei ainakaan yhdelle, ehkä jopa kahdelle seuraavalle päivälle saa suunnitella minkäänlaista retken tapaista tai isompaa toimintaa. Mahdollista krapulaa potiessani en yleensä ole kykeneväinen juuri muuhun kuin lojumiseen vaaka-asennossa, ja kun siihen lisää vielä odotetun melkoisen kostean lämpimän ilmaston, on aivan varma, että viimeisetkin toiminnanrippeet katoavat kehostani. Yksi asia, mikä myös hieman huolestuttaa ihan vakavissaan, on se, että miten kroppani ottaa vastaan ulkomaisen alkoholin. Viimeksi Thaimaassa ollessa joimme kyllä varmaan joka ilta drinkin tai kaksi, mutta sen yhden illan jälkeen, kun otimme yhtään enempää, olin oksennus-/ripulitaudissa. En tiedä mitä se oli, mutta sama toistui myös Egyptissä, kun yhtenä iltana otimme oluiden lisäksi yhdet drinkit (ilman sen suurempaa humalahakuisuutta). Mietinkin, että mistä on kyse, koska paikallisia viinoja käytettiin aivan varmasti Thaimaassa muissakin drinkeissä, mutta sen yhden illan jälkeinen päivä meni täysin sängyn ja vessanpöntön väliä ravatessa. Voihan toki olla, että söin samana päivänä jotain vatsalle sopimatonta, mutta varovasti täytyy joka tapauksessa ottaa viihteelle ulkomailla lähtiessä!

Toinen juttu, mikä Paratiisista tuli mieleen, oli Phuketin harrastemahdollisuudet snorklailun lisäksi. Sehän se on ykkönen, mutta kun mahdollisuuksia on aina paintball-ammuskelusta norsusafariin, niin päivätkään ei varmaan riittäisi kaiken kokeiluun. Tosin norsusafarille en varmaan menisi vaikka maksettaisiin, ainakaan ilman että tietäisin tarkkaan miten ronsuja paikassa oikeasti kohdellaan. Varjoliito (tai miksi sitä ikinä kutsutaankaan) on kuitenkin yksi asia, minkä todellakin haluan kokeilla! Maisemat on varmasti upeat yläilmoista käsin, ja tätä yksi kavereistani suositteli myös Phuketissa aikaisemmin käyneenä.

Jostain syystä innostuin myös ajatuksesta hypätä benji-hyppy Thaimaassa. Selvittelin jo järjestäjänkin tietoja varmuuden vuoksi, ja ainakin turvallisuus- ym. juttuihin voisi luottaa vallan mainiosti. Benji-hyppy on kuitenkin yllättävän kallista Thaimaassa, sillä se maksaa 2100 BTH eli vajaa 50e, kun Suomessa hinnat liikkuvat ilmeisesti 60-80 euron välillä. Toisaalta, jos hypyn päädyn tekemään, ei kannata rahan takia pihistellä, jos sillä saa varmuuden turvallisuudestaan. Saapi nähdä toteutuuko tuo hullu ajatus vai jänistänkö tai keksinkö ehkä vielä jopa jotain muuta lisäksi.