keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Getting closer

Uuuuu, matkaan on enää alle kuukausi! Siis kuukauden päästä ollaan jo oikeasti lämpimässä, eikä tarvitse tyytyä Suomen n. 15 asteen lämpötiloihin. Vaikka eipä niissäkään kyllä valittamista ole kun takana on niin kamalan pitkä ja inhottava kylmä talvi. Olen muuten ainakin kerran jo löytänyt passinikin, ja pikkuhiljaa ainakin vaatteita pestessä miettinyt myös sitä, minkälaisia vaatteita tai kuinka paljon (vähän) niitä pitäisi ottaa mukaan.

"Suuri" (krhm) laihdutussuunnitelmani ei mennyt ihan kuten olin ajatellut, vaikka olenkin liikkunut aikaisempaa enemmän ja pari viikkoa sitten jätin myös valkoisen vehnän ja sokerin pois ruokavaliosta, luultavasti kyllä ihan kokonaan, siis myös matkan jälkeen. Mutta ei se mitään, ihan sama. En jaksa stressata asiasta johon tuskin tulee isompaa muutosta vajaassa kuukaudessa. Vaikka matkalla en kyllä myöskään stressaile siitä mitä syön tai juon, muuten menee liian vaikeaksi.

Seuraava matka, josta piti kirjoitella jo viimeksi, on edelleen ajatusasteella, mutta kaipa sitä voi vähän valaista. Phuketiin lähtevä ystäväni U siis lähtee tosiaan syksyllä vaihtoon jenkkeihin, ja hän esitti jo jokin aika sitten toiveen, että joko minä ja avokkini J tai vaikka vain minä mentäisiin hänen luokseen käymään joulukuussa ennen kuin hän palaa Suomeen. Ajatuksena toki ihan mukava, mutta en ihan heti ollut pakkaamassa matkalaukkua valmiiksi, sillä jo Thaimaan matka syö rahojani ihan kiitettävästi (vaikka halpa matka ja maa onkin), enkä voi mitenkään olla täysin varma, että saisin säästettyä kesällä ja syksyllä tarpeeksi rahaa. Sinänsä tilaisuus oli melkoisen hyvä, sillä en usko että jenkit on sellainen paikkana, mihin muuten tulisi ihan heti lähdettyä, maapallolla on niin paljon muitakin paikkoja, mitä haluan nähdä, esimerkkinä Meksiko, Brasilia ja Australia.

Noh, tämä jenkkilä-ajatus sai uuden käänteen tuossa viikko, kaksi takaperin, kun sain verottajalta kirjeen. Veroehdotus siis, ja siinähän selvisi myös, että saan elämäni ensimmäisen kerran ihan kiitettävät palautukset! Ne tosin tulevat vasta joulukuussa, mutta aloin tietenkin heti katsella lentojen hintoja Helsingistä esimerkiksi Los Angelesiin Kaliforniaan, minne molemmat haluaisimme mennä. Lentojen hinnat nyt, kun (luultavasti) vielä suht edullisesti saisi, on kuitenin n. 700e meno-paluu, eli nyt täytyykin miettiä, olisinko valmis laittamaan veronpalautukset käytännössä melkein kokonaan lentoihin.. kyllä, ajatus TODELLAKIN houkuttaa, mutta jotenkin olisi ihanaa ostaa myös itselle jotain ihan pysyvää tavaraa, matkasta kun ei mitään konkreettista jää varsinaisesti käteen. Onneksi mitään ei tarvitse päättää vielä hetkeen, ja tilanteet saattavat muuttua paljonkin. Mutta tällaista on ajatusasteella päässä, ja itse asiassa yksi toinekin juttu, mutta siitä en uskalla puhua sanallakaan ennen kuin vitsi muuttuu todellisemmaksi :D