maanantai 9. toukokuuta 2011

TJ 15 / lääkkeistä

Matka sen kun lähenee ja kirjoittelutahti taitaa vain hidastua ja vähentyä :D nooh, yritän päivitellä tänne hieman asiaakin, nyt kun alkaa oikeasti olla vain joitain päiviä lähtöön. Oikeasti aika on mennyt ihan hujauksessa, outoa ajatella että parin viikon päästä on jo pois Suomesta!

Olen koko pienen ikäni kärsinyt niinkin ikävästä asiasta kuin aftat. Eipä niitä kaikille tule ja hyvä niin, mutta nuo suun haavaumat on todella pirullisia, koska vaikeuttavat pahimmillaan paljonkin tiettyjen ruoka-aineiden syömistä tai jopa ruokailua yleensäkin. Lapsuudessani äiti sai työn kautta avuksi Nelex-nimistä lääkettä, joka tavallaan "poltti" aftan, eikä siitä sen jälkeen ollut enää haittaa, mutta jostain syystä Nelexiä ei ainakaan Suomesta ole saanut enää vuosikausiin. Voitte vain kuvitella että olen ollut pulassa, kun kunnollista lääkettä ei ole ollut saatavilla. Ja uskokaa, monia markkinoilla olleita lääkkeitä olen kokeillut, ja todennut ettei Nelexin voittanutta ole. Kaiken lisäksi afta-lääkkeet on yleensä aika kalliita suhteessa lääkkeen määrään.

Syy, miksi kerroin tuosta tilanteesta on se, että viimeksi Thaimaassa ollessani onnistuin saamaan matkan aikana suuhuni jopa viisi aftaa, kaikki siis samaan aikaan. Ei ollut kovin kiva juttu, eikä paikallinen apteekki juuri auttanut, sillä sieltä saatu geeli toi vain lyhytaikaisen helpotuksen. Nyt varauduinkin tulevaan matkaan ja mahdollisiin aftoihin kunnolla, sillä otan mukaani yhden todella kalliin Oral Med -puikon (taitaa muuten olla lähinnä Nelexiä, ainakin afta yleensä paranee saman tien. Yksi paketti, joka sisältää 2kpl puikkoja, maksaa n. 10e, ja yhden puikon voi käytännössä käyttää yhteen aftaan), ja kävin tänään ostamassa myös Aftabia. Aftabeja on 10kpl/paketti, mutta niiden ongelma on se, että yksi aftab pitää saada kuivalle pinnalle kerralla kunnolla, sillä muuten se ei tartu aftan päälle eikä sillä tee sen jälkeen mitään. Ja jos afta on vaikeassa paikassa, se paikallen laittaminen ei ole helppoa. Toivoa kuitenkin sopii, ettei aftoja tulevan matkan aikana suuhun tule, eikä lääkkeisiin tarvitse turvautua sen enempää. Haluan nimittäin nauttia aasialaisesta ruoasta enkä kärvistellä suuni kanssa yhtään päivää!

Apteekkireissu vei rahaa muuhunkin kuin vain afta-apuihin, sillä ostin mukaan myös maitohappobakteereja 30 päiväksi. Aloittelen kuurin varmaan ensi viikolla, niin niitä jää syötäväksi vielä viikoksi Suomeen palattuammekin. Jospa isommilta vatsaongelmilta säästyisi.

Phuketiin mentäessä rokotteita ei välttämättä tarvitse, koska kyseessä on täysi turistialue emmekä luultavasti sen suurempaan viidakkoon ole menossa, mutta varmistelin jo kolme vuotta sitten hepatiitti a:n ja b:n kuntoon, eli siltä osin kaikki on myös hyvin. Särkylääkkeet lähtee mukaan luonnollisesti muutenkin kuin vain mahdollista krapulaa helpottamaan, ja toivon ettei apteekista muuten enää isompia ostoksia tarvitse tehdäkään. Onneksi Thaimaassa apteekkien valikoima on todella hyvä ja sieltä saa käytännössä melkein mitä vain, ja varmasti sieltä saa paikallisiin bakteereihin ynnä muihin toimivat lääkkeet, suomalaiset versiot kun ei välttämättä siellä toimi samalla tavalla kuin kotimaassa.