torstai 19. toukokuuta 2011

TJ 5

Piti alkaa pari päivää sitten ihan tosissaan miettiä, millä liikuskelen Tampereelta Helsinki-Vantaalle tiistaina. Ajatuksena oli, että menisin jo edellisenä päivänä eli maanantaina tai ehkä jo sunnuntaina vanhempien luokse Orimattilaan, niin ajallinen matkustusmäärä olisi vähän vähemmän. Lentokoneessa ehtii kyllä istua ihan tarpeeksi muutenkin. Orimattilasta pääsee kuitenkin tosi helposti kentälle.

U ehdotti jossain vaiheessa, että menisin hänen luokseen yöksi maanantaina, niin pääsisimme sieltä lähtemään, mutta olen jostain syystä tullut siihen tulokseen, että taidan olla sen yön tosiaan Orimattilassa. Lentokin lähtee vasta puoli yhden maissa päivällä, eli ehdin varsin hyvin siirtyä Helsinki-Vantaalle vielä tiistainakin. Yksi ajatus oli, kuten Egyptiin lähtiessä toimimme, että pikkuveljeni N veisi minut kentälle tiistaina, mutta totesimme molemmat, että se veisi kuitenkin pari, kolme tuntia hänen työpäivästään, joten parempi jättää tuo ajatus väliin. N kysyikin, miksen mene bussilla Lahdesta kentälle, mutta eipä tuollainen ajatus ollut tullut jostain syystä mieleenikään. Niinpä jos/kun vain saan kyydin Orimattilasta Lahteen, niin pääsen opiskelija-alennuksella puoleen hintaan kentälle, n. kymmenellä eurolla. Ihan kätevää, niin ei tarvitse liikkua ensin junalla Tikkurilaan ja sieltä vielä bussilla kentälle. Rahaa menee kumpaankin matkaan suunnilleen saman verran joka tapauksessa, joten mieluummin valitsen sen itselle helpomman suoran kuljetuksen.

Muutamia muitakin matkustamiseen liittyviä juttuja on tässä tullut esille, mikä tuskin on yllätys kun matka tosiaan lähenee. Mondon Thaimaan matkaopasta olin suunnitellut jo parikin kuukautta sitten ostavani, mutta eipä tullut mieleenkään maksaa siitä täyttä hintaa. Niinpä eksyin sunnuntaina huuto.nettiin, ja bongasin sieltä viime vuonna päivitetyn 6. painoksen tuosta oppaasta, ja sain sen vielä n. puoleen hintaan normaalista, eli kympillä. Ja mikä parasta, postaritkin sisältyivät hintaan! Huippua. Tuosta oppaasta on varmasti hyötyä jos jatkossakin joskus tulee tuohon maahan, ja nytkin bongasin siitä ainakin snorklaukseen liittyviä paikkoja, mitkä pitää tarkistaa sitten ihan paikanpäällä.

Myös Mondon uudistetuilta nettisivuilta löytyy tosi paljon helpommin juttuja haluamastaan aihepiiristä tai kohteesta, ja vaikka jutut olikin muutaman vuoden takaisia, Phuket-hakusanalla löytyi ihan kivoja juttuja. Mutta ei siitä sen enempää, tässä on linkki ainakin yhteen tekstiin, missä oli muutama mielenkiintoinen pointti Phuketistakin.

Mitäpäs muuta.. ainiin, pahoittelut nyt mahdollisille muillekin lukijoille siitä, että tässä on ollut pari kuvatonta postausta. Näihin aiheisiin ei vaan meinaa keksiä mitään järkevää kuvatusta, eikä viitsi samoja kuvia ainakaan kamalasti toistella.

Juu, lauantaina pitää muuten viimeistään pestä pyykkiä, saatan lähteä jo sunnuntai-iltana Orimattilaan, ja silloin pitää sitten olla kaikki tavarat kasassa. Sinne on enää kolme päivää!