maanantai 16. toukokuuta 2011

TJ 8 / matkatavaroista vol.2

Lupailin eilen kirjoittaa tänäänkin vähän, joten täältä pesee.

Meinasin kirjoittaa yhdestä ikävämmästä asiasta jo torstaina kun se tapahtui, mutta olin niin tappoväsynyt, että pieni päivitys naamakirjaan riitti. Kävin tosiaan R:n luona Seinäjoella torstaina, ja koira jäi tänne heti aamusta yksinään. Tämänhän ei pitänyt olla ongelma, koska avopuolison äiti oli tulossa hakemaan D:a viimeistään puolenpäivän aikaan metsään lenkille. Ja näin tapahtuikin, mutta siinä ajassa D oli ehtinyt käydä käsilaukullani.. olin jättänyt laukun tuttuun tapaan lattialle, ja se oli ollut samassa paikassa neljä päivää, ja ties kuinka monet kerrat aikaisemminkin. Nyt D kuitenkin päätti ilmeisesti kapinoida yksinjäämistä vastaan, koska kun avokin äiti oli tullut meille, oli hän löytänyt lattioilta yhden huulipunistani ja huulirasvoistani, mutta myös jonkun epämääräisen mustan nahkaisen asian, jonka hän oli heittänyt saman tien roskiin, niin huonossa kunnossa se oli ollut. Myös digikamerani oli löytynyt lattialta.

Eikä siinä mitään, että D oli tosiaan digikameran mustan nahkalaukun syönyt laukustani, mutta kun kamera oli ottanut iskua vähän siinä samalla. Kiekkovalikon reunaan oli iskeytynyt hammas, samoin näytön vasempaan alalaitaan ja pari, kolme pientä lommoa löytyi myös kameran etuosasta. Lopputuloksena oli se, että isäni korjailtua objektiivin "sulkijaa" kamera toimii ihan normaalisti, mutta näyttö on tosiaan vasemmasta alakulmasta rikki, eikä siinä näy mitään. Onneksi näyttöä sentään muuten voi käyttää, koska siinä kamerassa ei ole etsintä ollenkaan.

Ja mikä parasta, laajempikaan kotivakuutus ei korvaa kotieläimen/lemmikin aiheuttamia vaurioita/rikkimenneitä tavaroita. Hah! Ja mitenkäs tämä kaikki taas liittyi matkailuun? Lähinnä juuri siksi, että matka lähestyy, ja tuo kamera ei ole vielä vuottakaan vanha. Ihan vaan vähän otti torstaina päähän. Järkkäri ja siihen saamani uusi objektiivikaan ei lohduta, koska ihan kokemuksesta voin sanoa, ettei niitä voi ihan joka paikkaan kuskata, pokkari on joissain tilanteissa nopeampi ja helpompi vaihtoehto. Mutta kuten sanoin, onneksi kamera sentään toimii ja sitä voi käyttää.

Tänään aloin muutenkin siinä mielessä valmistella pikkuhiljaa matkalle lähtemistä, että kaivoin passin, aurinkovoiteet ja Dealextremen ostokset esiin makkarin hyllylle. Keräilen sinne pikkuhiljaa, sitä mukaa kun muistan, pieniä tavaroita ja asioita, mitkä on pakko tosiaan muistaa ottaa matkalle mukaan. Aftabit ja muut lääkkeet sinne pitää ainakin kasailla, niitä ei parane unohtaa.

Nukkumatti alkaa pikkuhiljaa kutsua, matkajutut jatkunee mahdollisesti jopa päivittäin!