sunnuntai 15. toukokuuta 2011

TJ 9 / matkatavaroista

Matka lähenee lähenemistään ja pikkuhiljaa on ihan järkevää alkaa jo miettiä, mitä suunnilleen haluaa reissuun ottaa mukaansa. Siis niiden lääkkeiden lisäksi. En ole tainnutkaan mainita, mutta jo tuossa useampi viikko sitten ostin Lindexistä uuden bikiniyläosan, kun en ollut aikaisempiin tyytyväinen. En tiedä kuinka paljon järkeä on ostaa Suomesta tuollaisia tavaroita, kun paikanpäältäkin saisi varmasti paljon edullisemmin esim. juuri bikinejä, mutta ainakin sain sellaisen perusmustan yläosan, ilman mitään ylimääräisiä kuvioita tai muuta, eikä se kovin paljon maksanutkaan.

Torstaina tein pikavisiitin R:n luokse Seinäjoelle, ja siellä aika kului lähinnä kauppoja kierrellessä. Ihan hyvä niin, koska löysin Hennesiltä itselleni kympillä uuden kesämekon, juuri sellaisen mitä olen matkalle yrittänyt etsiäkin. Kirppiksillä sovittelin jokin aika sitten useampiakin, mutta mikään niistä ei oikein istunut tarpeeksi hyvin päälle, joten ne jäivät edullisesta hinnasta huolimatta kirppikselle. Vaan eipä se 9,95e ole sekään paljoa sellaisesta mallista, mistä varmasti pitää. Kuosia hieman mietin alkuun, mutta se oli paras tarjolla olleista eikä silti se ehkä hieman tylsäkin musta, joten olen ihan tyytyväinen ratkaisuuni.

Mekko ja kuva - H&M


Uusimmassa Mondossa oli muuten matkatavara-osiossa mielenkiintoisesta tuotteesta pieni info: lämpimpiin kohteisiin sopivat täydelliset matkahousut löytyy joogavaatteita valmistavalta Be Present -yritykseltä, ja housut hengittävät kuulemma niin hyvin, ettei ne hiosta edes tropiikin kuumuudessa. Lisäksi ne kuivuvat hetkessä, eivät paina juuri mitään ja mahtuvat vaikka repun sivutaskuun. Kangas on joustavaa ja siten mukava pitkilläkin lento- ja bussimatkoilla. Nuo vaikuttivat kuvailun perusteella oikeasti hyviltä, ja Thaimaassakin on kuumin kausi meneillään kun sinne menemme, joten housut houkuttelevat aikasta paljon. Ongelma on lähinnä se, että jos jonkin mittaiset housut tilaisinkin, ne tuskin ehtisivät jenkeistä Suomeen asti viikossa. Harmi, mutta täytyy silti pitää tuo firma mielessä, jos seuraavalle reissulle sitten muistaisikin tilata housut ajoissa.


Yksi monista Be presentin tarjoamista housumalleista ja -väreistä


Perjantaina ostelin myös yhden uuden aurinkorasvan. Kaapista löytyi edellisiä, joiden suojakertoimet olivat 50 ja 20, eli ostin nyt 30:a. Luulisi noilla kolmella nyt pärjäävän, ja jos ei riitä, niin pitää sitten ostaa Phuketista lisää. Hintojen puolesta noilla tuotteilla ei ole mitään eroa Suomessa ja Thaimaassa, joten raaskin ostaa jo täältä yhden. Mietin myös U:n tavoin ihan erillistä kasvorasvan ostamista, mutta olen ennenkin pärjännyt perusaurinkovoiteilla, joten luotan siihen nytkin. Ostettuani Garnierin rasvaa sain Anttilasta 20% alennusta ja lisäksi valita joko suojapussin tavaroille tai rantapallon. Arvatkaa kumpaan päädyin? :D täytyy vain toivoa että pallo on ehjä eikä mene ihan heti rikki..


Näin muuten viime yönä olleeni jossain matkalla perheeni kanssa, ja paikanpäällä tajusin etten ollut ottanut mukaan Dealextremeltä ostamaani vedenalaista kameraa. Aamulla oli kyllä sellainen olo, että se kamera on pakko ottaa pikimmiten esille sieltä laatikosta minne sen laitoin, koska muuten sen varmaan vielä unohdankin. Ja vaikken kamalan paljon sen kameran varaan laskekaan, niin kyllähän se varmaan **tuttaisi jos sen Suomeen onnistun jättämään, kun olen sen nimenomaan tuota matkaa varten ajatellen ostanut ja rahaakin muutaman kympin siihen laittanut.

Mutta nyt valmistautumaan Suomi-Ruotsi jääkiekko-otteluun, kullasta pelataan.. huomenna lisää matkajuttua aikataulun niin salliessa!