perjantai 15. huhtikuuta 2011

From Phuket to anywhere

Yksi aihe, mistä on pitänyt pieni postaus tehdä, on ollut Phuketin pitäminen tukikohtana. Kerrottuani joillekin matkastamme Phuketiin ja todettuani, etten ilman edullista tarjousta olisi sinne välttämättä ikinä edes lähtenyt, ovat muutamat lähinnä todenneet, että Phuket on kuitenkin hyvä tukikohta, josta voi sitten liikkua muuallekin halutessaan. Tosihan se on, esimerkiksi juuri Krabille tai Phi Phille pääsee todella helposti ja miksei vaikka Koh Taollekin, missä olin kolmisen vuotta sitten. Toinen juttu onkin sitten se, onko siinä kovin paljon järkeä, kun hotellista on kuitenkin maksettu Phuketissa, ja minne ikinä sieltä lähteekään, niin pitää ottaa uusi majoitus, joskin se on järkevä ottaa sitten vain mahdollisimman edullisesti.

Noh, Phi Phille on tosiaan Phuketista vain tyyliin parin tunnin matka ja sinne pääsee päivittäin ainakin speed boatilla, joten sinne luultavasti mennäänkin pariksi yöksi. Ikävä tosiasia on kuitenkin, että saarella on ainakin jonkin verran kalliimpaa kuin Phuketissa, ja sama koskee myös majoituksia. Edullisimmat majoitukset on toki oikeasti edullisia verrattuna Suomen hintatasoon, mutta miinuksena on ilmeisesti myös se, että ne majapaikat on ihan pääkadun varrella joiden baareissa on öisin ihan kiitettävät bileet, ja paikat hiljenevät vasta lähempänä aamunsarastusta. Tästä syystä on ilmeisesti järkevämpää ottaa joko ennakkoon jo Suomesta tai Phuketista maksimissaan yhden yön majoitus, ja vasta paikan päällä katsella parempi paikka. Ja toisaalta, jos/kun siellä vain pari yötä olemme, on parasta painaltaa suoraan Phi Phille ilman majoitusta, katsoa siellä tarjonta ja valita hinta-laatusuhteeltaan meille sopivin vaihtoehto. Jostain luin myös, että saarelle tullessa satamassa olisi joku taulu, mistä näkee vapaat paikat hotelleissa ja niiden hinnat. Tiedä sitten pitääkö tuo tieto (enää) paikkansa, mutta sittenhän sen näkee. Luultavasti majoituksen valitseminen on kuitenkin oikeasti järkevintä jättää vasta kun saarelle tosiaan saapuu.

Tähän samaiseen aiheeseen liittyen sain eilen aikamoisen välähdyksen, josta en ole kyllä puhunut sanallakaan vielä edes matkaseuralleni, saa nähdä mikä on kommentti kun hän asiasta kuulee minulta suoraan tai lukee täältä :D nimittäin.. lueskelin taas tuossa Aasiassa reissaavan pariskunnan blogia ja heidän päivistään Bangkokissa. Siellähän on nimittäin päättymättömät ostosmahdollisuudet. (Arvaatte ehkä jo, mihin tuolla tekstillä johdattelen? ;D ). Tosiasia on, että jos Phuketia kerran tukikohtana pitää, niin miksi ihmeessä ei käväisisi parin viikon lomalla myös Thaimaan pääkaupungissa piipahtamassa?! Vilkaisin eilen nopeasti Air Asian hintatasoa, ja se on juuri niin edullista kuin arvailinkin. Jos lähdemme käymään Bangkokissa esimerkiksi 29.5. ja tulemme takaisin 1.6., niin menomatka maksaa alle 2000BTH (2000BTH = n. 46e), ja itse asiassa sama hinta myös takaisin tullessa. Niinpä saisimme meno-paluu -lennot reilusti alle 100e, eikä esimerkiksi Khao San Roadilla majoittuminen ole sekään pariksi yöksi muutamaa euroa kalliimpaa per henkilö. Täytyy sanoa, että Bangkokin ostosmahdollisuudet houkuttavat aikasta paljon, mutta täytyy ehkä miettiä ihan oikeasti kuinka järkevää parin päivän Bangkok-retkelle on lähteä, kun melko pienellä budjetilla matkalle lähtee yleensäkin.

Kuva Khao San Roadilta Bangkokista on lainattu täältä.


Seuraava teksti sisältää luultavasti hieman seuraavaan mahdolliseen matkaan liittyvää asiaa, pysykää kuulolla ;)