tiistai 6. elokuuta 2013

Barcelona 2013: Day 3, lauantai

Lauantaille(kaan) ei ollut muuten mitään kovin kummempaa suunnitelmaa, mutta itse halusin lähteä käymään vielä Barcelonan katedraalissa sisälläkin (pari päivää sitten olimme siis nähneet rakennuksen ulkoapäin), ja mahdollisesti myös Santa Maria del Mar -kirkossa. Päivä oli kuitenkin ensimmäinen oikeasti lämmin ja helteinen lomamme aikana, joten J halusi mennä rannalle chillailemaan, kirkot eivät olisi kai juuri vähempää voineet kiinnostaa :D niinpä teimme kompromissin ja minä tosiaan päädyin lähtemään yksin metrolla kirkojen ja keskustan suuntaan kun J taas jäi hotellille ja suuntasi omaa tahtiaan rannalle.

Barcelonan katedraaliin sisäänpääsymaksu oli 6e, mutta olihan se toisaalta sen arvoinenkin. Sisällä tuli räpsittyä ensin muutamakin kuva, jonka jälkeen menin vielä hissijonoon päästäkseni katedraalin katolle katselemaan kaupunkia vähän korkeammalta. Kun katedraali oli suurinpiirtein nähty, poukkoilin vielä viereisillä kaduilla sen verran, että eksyin katedraalin sisäpihallekin. Sinne olisi päässyt sisältä katedraalista käsin, mutta itse en sitä älynnyt, joten oli ihan hyvä että myös sisäänpääsylippu oli edelleen tallesssa, muuten olisi upea sisäpiha ankkoineen jäänyt näkemättä.
















Barcelonan katedraalilta suuntasin Bornin puolelle ja matkalla kurkkasin pariin vaatekauppaankin. M oli kertonut, että hänen mielestään Santa Maria del Mar -kirkko oli ollut sisältä jopa kauniimpi kuin katedraali. Kahden kirkon välinen matka ei ollut pitkä, mutta olin saanut sen verran kulutettua kuitenkin aikaa jo katedraalissa, että kun toiselle kirkolle päästyäni huomasin että sinnekin olisi maksanut jotain sisään (en muista paljon, eikä se välttämättä hinnasta oikeasti olisi ollut edes kiinni), päätinkin kääntyä takaisin metroasemalle ja suunnata Poblenouhun ja rannalle J: kanssa.

Santa Maria del Mar

Rannalla riitti, ylläripylläri, populaa melkoisen paljon. Kaksi ensimmäistä kokonaista matkapäiväämme olivat olleet aika vilpoisia, kun Suomessa taas oli paahtava helle. Matkamme aikana taisi muuten olla jopa niin, että hetken aikaa Suomen Lappi oli koko Euroopan lämpimin paikka! Joka tapauksessa hengailimme hetken yhdessä J:n kanssa vielä rannalla, jonka jälkeen palailimme hotellimme suuntaan Rambla del Poblenouta pitkin. Pysähdyimmekin kadun varrelle syömään melkoisen myöhäistä lounasta. Ruoka oli hinta-laatu -suhteeltaan varsin ok, harmi etten muista paikan nimeä.




Hotellille lopulta päästyämme vaihdoimme vaatteet ja ajatuksena oli mennä käymään Barcelonetassa sijaitsevassa akvaariossa, mutta eihän me sinne enää ehditty. Hetki piti miettiä, mitä tekisimme seuraavaksi, ja vaikka itselläni ei todellakaan ollut nälkä, lähdimme suuntaamaan vanhan kaupungin puolelle Mondon suosittelemaan paikkaan nimeltä Bar del Pla. Yllätys ei oikeasti ollut kovin iso, kun huomasimme paikan olevan täysi, joten lähdimme tallustelemaan pitkin läheistä katua, ja painalsimme ensimmäiseen järkevältä vaikuttavaan paikkaan. Pla de la Garsa oli sisältä aivan ihastuttava ja käyntikortissakin näkyvät pienet kierreportaat veivät meidät yläkertaan illallistamaan. Me emme silti selvästikään ole liian hienojen paikkojen ystäviä, koska vaikka näin jälkikäteenkin katsottuna ravintola on saanut monessa paikassa todella hyviä arvosteluja (4/5), se tuntui yksinkertaisesti liian hienolta meille. Ehkä osasyy siihen oli sekin, ettemme oikein osanneet tulkita menua: J tilasi jonkinlaisen lihan, ja hän todellakin sai vain lihan, ei minkäänlaisia lisukkeita mukana. Se ruoka, mitä tilasimme ja saimme, oli kuitenkin hyvää, eli paikassa ei todellakaan sen puoleen ollut valittamista, me emme vain jotenkin sopineet sinne, eikä oikein tiedetty, miten päin olla.



Vatsat oli kuitenkin saatu taas vaihteeksi täyteen, ja pienten puheluiden jälkeen M:n kanssa otimme suunnaksi jälleen Barcelonetan. Siellä kävelimme rannalle asti, jossa M ja A olivat jo chillailemassa. Koko loppuilta ja -yö meni rannalla istuessa, ainoa harmillisempi puoli oli jälleen kerran ilman lämpötila. Vaikka päivä oli ollut lämmin, ei illalla ja yöllä olisi mitenkään tarennut, jollei olisi ollut huppari ja ohut takki päällä. Lauantaisin metro kulkee onneksi läpi yön, eli ei tarvinnut miettiä millä menisimme hotellille ja nukkumaan.