lauantai 3. tammikuuta 2015

Italia 2014: matkakohteet

Kuten edellisestä Italian kartasta pystyi jo päättelemään, pysyimme kymmenen päivän matkamme aikana Pohjois-Italian puolella. Keväällä lentosäätöjen takia pohdin sitäkin vaihtoehtoa, lentäisimme Roomaan ja liikkuisimme sieltä pohjoisempaan, mutta tulin siihen tulokseen että siihen menee liikaa aikaa ja taas liikaa säätämiseksi. Niinpä pitäydyin suunnitelmassa mennä muutamaksi yöksi Gardalle, tehdä sieltä päivän tai kahden reisssun Ventesiaan, poiketa muutamaksi päiväksi Cinque terren alueelle ja mennä vielä pariksi viimeiseksi päiväksi Milanoon (lento takaisin Suomeen lähti sieltä joka tapauksessa). Cinque terreen päädyin itse asiassa yhden kaverin puheiden takia, hän mainitsi alueen ja muistin itsekin nähneeni siitä kuvia, joten pakkohan se oli matkaan myös tunkea.

Varmaan siitäkin johtuen, että olin se joka matkalle oli ensin alunperin lähdössä, sain tehdä reittisuunnittelut ja -päätökset pääasiassa itse. Booking.comia tuli selattua taas yhteensä tunteja, sillä majoitus piti löytää niin Bergamoon, Gardalle, Cinque terreen kuin Milanoonkin. Paljon piti myös selvitellä sitä, miten ja millä kannattaisi Bergamosta liikkua Gardalle, ja toisaalta siellä sitten taas Peschiera del Gardalta Malcesineen, johon olin päätynyt kohteena nettitekstien suositusten perusteella. Jossain vaiheessa tein harvinaisen fiksun päätöksen ilmeisesti jostain oppineenakin,  ja varasin Bergamosta yhdeksi yöksi majoituksen. Tämä siksi, että vaikka matka Tampereelta Bergamoon ei olekaan ajallisesti pitkä, niin se vie oman veronsa joka tapauksessa, ja koska tiedossa oli vielä päätyä Malcesineen asti, oli parempi ajatus levähtää yön yli Bergamossa ja vasta seuraavana päivänä lähteä siirtymään itse ensimmäiseen kohteeseen. Tulisipa siinä samalla nähtyä yksi kaupunki. Cinque terressä (viisi maata) taas Manarola valikoitui lähinnä ehkä sen perusteella, että sieltä löytyi ainoa hinta-laatusuhteeltaan järkevältä vaikuttava majoitus siinä vaiheessa, kun matka alkoi todellakin varmistua.

Oman pienen twistinsä suunnitteluun teki se, että olin maalis-huhtikuussa varannut majoituksia kahdelle henkilölle, mutta varmistuksen kolmannen henkilön lähdöstä mukaan sain vasta aivan huhtikuun lopussa, siis n. kaksi kuukautta ennen matkaa. Sai vähän jännittää, onnistuuko huonetyyppien vaihtaminen kolmelle hengelle, tai että saako jo varattuun sänkyyn ylimääräistä vuodetta. Kaikki kuitenkin onnistui onneksi, Cinque terressä Manarolan asunnossa lisävuode onnistui 60 euron lisähintaan, joka oli helpotus, koska se on alueena suosittu kesällä, ja kohtuuhintaiset majoitukset alkoivat todellakin olla vähissä (tai sitten ne olivat todella kaukana sieltä missä olisimme halunneet olla). Viimeisiksi öiksi Milanossa päädyimme valitsemaan Hotel Serenan, joka osoittautui myöhemmin loistavaksi valinnaksi ollen aivan ison ostoskadun vieressä.