lauantai 3. tammikuuta 2015

Italia 2014: suunnitteluvaihe

Pakko pohjustaa tässä vähän viime kesän Italian matkan suunnittelua, koska kaikki lähti siitä kun vaihdoin työpaikkaa... ja miten se taas liittyy matkustamiseen? Long story short noin suunnilleen, olin onnistunut tekemään edellisessä työpaikassani ilmeisesti hyvin selväksi, että rakastan matkustamista yli kaiken, joten viimeisenä työpäivänäni sain sieltä 120 euron lahjakortin Ryanairille. Ei toki järisyttävä summa, mutta tiesin että sillä summalla lentää kuitenkin Raiskilla ihan hyvin oikeaan aikaan melkein minne vain (noh, niistä muutamista kohteista mitä firmalla on Tampereelta). Koska muissa tarjolla olevissa kohteissa oli juuri käyty, jäi tavallaan "ainoaksi" vaihtoehdoksi Milano. Eipä muuten haitannut yhtään, koska aloin suunnitella sieltä liikkumista mm. Garda-järvelle. Siitä hieman tuonnempana, sillä ensin pitää kertoa vielä vähän asiaa Ryanairista...

Lahjakortti oli tosiaan yhteensä 120e, kolme eri summaa, eli 50e, 50e ja 20e. Noh, eipä siinä, yhden kaverin kanssa oltiin sovittu että minä hoidan lentojen varaukset koska minulla oli lahjakortin kooditkin. Vaan kuinkas kävikään: pääsin näpyttelemään alennsukoodeja varaukseen, mutta jostain syystä yksikään niistä ei toiminut. En muista kuinka monta kertaa niitä kokeilin, tarkistin passien numerotkin varmuuden vuoksi aikaisemmasta vaiheesta, mutta mikään ei auttanut. Otin yhteyttä entiseen työkaveriin joka lahjakortin oli ostanut, ja hän sanoi selvittävänsä asiaa Ryanairilta.



En muista enää tarkkaan sainko asian itse selville jostain Ryanairin sivuilta vai selvittikö työkaveri sen, mutta joka tapauksessa ilmeisesti jo lahjakorttien ostovaiheessa oli tapahtunut moka (kenen syystä, se ei ole selvinnyt minulle tähän päivään mennessä): lahjakortin saajan, eli minun, kaikkia tarvittavia tietoja ei oltu ilmoitettu. Lapussa oli kyllä nimeni, mutta ilmeisesti se oli jotenkin onnistuttu ohittamaan ostovaiheessa, ei mitään tietoa miten. En kuitenkaan saanut ikinä lahjakortteja toimimaan, ja muutamastakin yhteydenotosta huolimatta entinen työkaverini ei saanut ikinä vastausta Ryanairilta asiaan.

Eipä muuten ketuttanut yhtään, kun koko matka ja sen suunnittelu oli lähtenyt vain ja ainoastaan siitä syystä, että olin saanut ko. lahjakortin. Tuossa vaiheessa, kun lopulta hyväksyin ajatuksen että se lahjakortti jää käyttämättä, olin jo suunnitellut reilun viikon matkan aikalailla päivälleen Milanosta eteenpäin, ja innostanut vielä toisenkin kaverin lähtemään mukaan. Ei paljon voinut enää peruutella matkaa senkään takia, mutta en kyllä olisi enää halunnutkaan, sen verran mahtavalta reissu oli alkanut kuulostaa. Vaan lentääkö tuolla muka-halvalla (okei, joskus oikeastikin halvalla) Ryanairilla, vai vältelläkö sitä viimeiseen asti sattuneesta syystä?



Seurailtuamme kahden matkakaverini kanssa hieman lentojen hintoja tulin itse siihen tulokseen, että Ryanairilla mennään, tapahtuneesta huolimatta. Syy siihen toki oli, vähän ärsyttävä myöntää, edullisimmat hinnat. Toisaalta myös 10 päivän matka oli suunniteltu Raiskin lentopäivien pohjalta, joten sekin vaikutti asiaan.

Niinpä näin kokemuksen pohjalta voin vinkata, että jos ikinä ostat jollekin Ryanairin lahjakortin, tarkista vaikka triplasti kaikki tiedot ja että pyydetyt tiedot tulee täytettyä, koska kyseiseltä firmalta on kai turha odottaa isoja, oli moka kenen tahansa.

Nythän matkasta on taas kulunut sen verran aikaa, että ärtymykseni Ryanairia kohtaan on laantunut, ja koska sillä saa kuitenkin joskus varsin edullisia lentoja, tulen varmaan jatkossakin käyttämään kyseistä firmaa. Toivottavasti en koskaan tosin enää lahjakorttien muodossa, se oli turhan vaikeaa säätämistä.