perjantai 2. tammikuuta 2015

Loppu matkustamiselle?

Ehei sentään, päinvastoin! Jostain syystä vain olen unohtanut tämän blogin kokonaan, hups! Vuonna 2013 kävimme tosiaan puolison kanssa touko-kesäkuussa Barcelonassa ja vielä yhteisellä matkalla elokuussakin Budapestissa, siitäkin voisi toki kirjoittaa jotain, mutta katsotaan viitsinkö palata enää niin kauas menneisyydessä. Kölnin viikonloppumatka oli hauska myös (ja rankka, haha), ja taisimmepa käydä kääntymässä päiväreissulla Tallinnassakin vielä joulukuussa reilu vuosi sitten. Vajaa vuosi sitten tammikuun lopussa kävin kaverin kanssa parin yön reissulla Lontoossa (pakkohan se oli, kun halvalla sai, lennot ja majoitus yhteensä n. 150e) ja lisäksi parin toisen kaverin kanssa 10 päivän matkalla Italiassa heinäkuussa 2014. Siitä olisi paljon kirjoitettavaa ja sen taidan vielä tehdäkin.

Eli ei, matkustaminen ei ole juuri vähentynyt tai into sitä kohtaan ainakaan laantunut, mutta syy miksi palasin blogin pariin nyt, on ensi vuoden syksy: 30 tulee täyteen ja nyt on jo viimeistään korkea aika toteuttaa varmaan kymmenen vuotta päässä muhinut unelma siitä Aasian reppureissusta. Noh, aikaa ei ole kuin kesäloman ajan eli n. kuukausi, mutta jostain se pitää aloittaa!

Tällä hetkellä mitään konkreettista ei ole vielä tapahtunut Aasia 2015 -matkan suhteen, mutta olen alkanut lukea blogeja ja muita tekstejä netistä, minne kannttaisi mennä jne. Koh Taolla Thaimaassa on käyty ja periaatteesta vähän vastustan samaan paikkaan menemistä kahdesti, mutta tiedän että siellä saisin varmuudella käytyä edullisesti PADI open water diver -sukelluskurssin. Toisaalta, hinnan edullisuus varmaan sitten menetetään Taolle ja sieltä pois tehtävissä matkoissa, joten katsotaan, KAIKKI on auki vielä. Borneoon olen joka tapauksessa menossa, sen olen päättänyt. Sielläkin varmaan saisi kuukauden menemään, mutta yritän olla tehokas (ei liian), ja nähdä vähän muutakin tuolla reissulla. Tällä hetkellä näyttää siltä että lähden reissuun yksin, sillä harvat kaverit pääsee irtautumaan työpaikoiltaan syys-lokakuussa. Katsotaan, pyrin kuitenkin päivittämään tänne suunnitteluvaiheitakin, jos niistä joskus olisi jollekin hyötyä!


Borneo!

Kuva täältä.

 Kuva täältä.

 Kuva täältä.

Kuva täältä.