torstai 5. maaliskuuta 2015

Italia 2014: Malcesine

Tiistaina 1.7. päätimme aamiaisen jälkeen suunnata Malcesinen köysiradalle, jolla pääsi ylös, ylös korkeuksiin Monte Baldon vuorelle, josta näki melkoiset maisemat koko Gardan yli. Köysiradalla saattaa johonkin aikaan päivästä olla pitkäkin jono, koska vaikka me olimme periaatteessa aika "aikaisessa", jouduimme silti jonottaa jonkin aikaa ensin lippuja ja sen jälkeen vielä hetken itse hissiin. Palatessamme, tunnin, kahden päästä alas jonot olivat varmaan vähintään triplaantuneet, joten jos halua välttää pitkät jonotusajat, kannattaa ihan suosiolla suunnata radalle ajoissa. Yksi vaihtoehto on toki kiivetä vuorelle polkuja pitkin, mutta niiden alkamistapaikasta tai matkojen pituuksista mulla ei ole tietoa, joten ei niistä sen enempää.

Ylös Mount Kinabalulle köysiradalla.






Garda-järven pohjoisin kylä, Riva del Garda.


Malcesine näytti entistä pienemmältä ylhäältä katsottuna.

Limone sul Garda.

Riva del Garda.

Limone sul Garda.







Maisemat Baldolta oli melkoiset, eikä kuvat tietenkään kerro edes koko totuutta. Vaikka olimme alhaalta lähtiessämme ottaneet pitkähihaiset mukaan, viileä tuuli ylhäällä pääsi vähän yllättämään, ja hieman kylmähän siellä meinasi tulla. Varustautukaa te muut siis paremmin vaatetuksen osalta mitä me! Toisaalta kun yritti pysyä edes jonkinlaisessa liikkeessä niin pahimmalta säästyi. Jossain kohtaa taisimme myös harkita polkuja pitkin takas Malcesineen palaamista, mutta se sitten jäi.

Vuorelta alas tultuamme ilma tuntui ihanan lämpimältä ja jatkoimme Malcesinen pikkuisia katuja kuljeskellen. Malcesinen linnassa saimme todistaa häätapahtumaa, myöhemmin kävimme kahvilla ja kakulla köysiradan läheisyydessä olleessa pienessä kahvilassa ja söimme vielä Gardan järvellä R:n ostamaa juustoa, viinirypäleitä ja keksejä ja edellisenä iltana ravintolasta saamaamme punkkua. Kerrassaan mukava päivä.




Malcesinen linnassa vihittiin pariskunta.



Malcesinen linnassa vihityn pariskunnan hääauto.

Pelottava klovni!! Toi piti kiertää kaukaa.

Lounaalla pienellä aukiolla olleessa Pizzeria All'Alberossa. Täällä söin superhyvää salvialla ja voilla maustettua pastaa. Kuva kaapattu suoraan Google mapsin street viewstä :D


Lounaan jälkeen oli tietenkin kakkuhetki kahvin ja teen merkeissä! Paikka oli Pasticceria Susy, ja se oli aivan ihastuttava, mutta rehellisyyden nimissä kakut ei ollut niin hyviä mitä olisi ulkonäön perusteella voinut luulla. 






Alkuillasta Gardan rannalla kuljeksimassa.



Hotellimme välittömässä läheisyydessä ollut kahvila-ravintola, jossa oli varmuudella toimiva wifi ja lemmikitkin oli tervetulleita sinne.