keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Italia 2014: Kommentit

Pikaisesti vielä yleisiä kommentteja Italiasta, kohteista missä kävimme ym. Täysin randomisti ilman mitään fiksua järjestystä. Ja lisään niitä varmaan tähän pätkään sitten vielä myöhemminkin, jos jotain erityistä tulee mieleen.

Kymmenen päivää Italiassa ja monta paikkaa tuli nähtyä. Reissu oli mielestäni vähintäänkin onnistunut, ja ihan rehellisesti annan pisteet itselleni siitä, miten hyvät majoituspaikat olin meille löytänyt ja valinnut. Missään nimessä ne ei ollut mitään viiden tähden hotelleja, mutta juuri sellaisia, joissa aina sen muutaman yön pystyi ihan kevyesti nukkua. Malcesinessa taisi olla ainoa kerta, kun heräsin yöllä; meillä oli ikkuna auki (huoneemme oli jollekin pienelle sisäpihalle päin, mutta "sataman" äänet saattoivat kuulua silti huoneeseemme vähän), ja yhtäkkiä minä ja S heräsimme aivan kamalan kuuloiseen rääkymis- tms. ääneen. Tai ei se tainnut oikein olla rääkymistäkään, mutta se oli hyvin erikoinen naisesta (?) lähtevä ääni, joka jatkui kummallisen pitkään. Puhuimme asiasta vasta aamulla, eikä R ollut kuulemma kuullut koko ääntä, mikä oli kyllä erikoista, sen verran luja se ääni oli ollut. Joka tapauksessa, luulen että jos vielä Malcesinessa majoitun, voin ihan hyvin hakeutua samaiseen hotelliin, ainakin hinnan puolesta.



Italialainen jäätelö on niiiiin hyvää! Sitä jäin ihan tosissaan kaipaamaan! Toisaalta on ehkä ihan hyvä ettei sitä saa Suomesta, muuten olisin varmaan melkoinen sinivalas :D
Kuten joissain teksteissä tulikin jo ilmi, ei italialaiset juuri käytä mausteita ruoissaan. Tai ainakaan sellaiset ei osunut omalle kohdalleni. Voi toki olla että olen itse tottunut turhankin suolaiseen ruokaan, mutta tiedän etten ole ainoa, joka on hieman valitellut ruokien mauttomuutta. Periaatteessahan ne oli muuten kyllä mitä parhaimpia, kun vain sai sitä suolaa vähän lisättyä esim. pastan joukkoon. Yksi parhaimmista annoksista oli Malcesinessa syömäni pasta-annos, ja siellä oli kyllä erittäin hyvät pitsatkin.



Näin jälkikäteen harmittaa, että Venetsiassa oltiin vain muutama tunti. Mä rakastuin siihen kaupunkiin aika paljon. Ja ennen Venetsiaa mun sydämen on niin isosti vienyt vain Lontoo ja Barcelona. Ne pienet kujat ja kadut Venetsiassa... niille pitää päästä uudestaan! Ja seuraavalla kerralla varaan rahaa sen verran, että pääsen kokemaan gondoli-ajelun! Sehän ei nimittäin mitään erityisen edullista puuhaa ole, jos en väärin muista niin joku puolen tunnin ajelu saattoi maksaa 80e. Noh, halpaa se nyt ei kuitenkaan ollut. Eli kyllä, iso plussa Venetsialle. Vaikka olihan siellä niitä turisteja, siitä nyt ei pääse mihinkään. Mutta jotenkin ei ne edes haitannut siellä, kun kaupunki itsessään vei niin mukanaan.



Verona taas ei ollut mielestäni kummoinen kylä. Siihen riitti ihan hyvin muutama tunti. En oikein tiedä mikä siinä oli "ongelma", mutta siinä ei vaan ollut mitään. Tylsähkö. Joten vaikka Malcesine oli pieni, niin paljon mieluummin siellä asusteli kuin Veronassa. Malcesinessa oli tunnelmaa.



Cinque terressä tosiaan riitti ne muutamat päivät mitä siellä olimme. Ehkä siellä viikon saisi menemään, mutta sen jälkeen aika kävisi kyllä varmasti pitkäksi, ainakin itselläni. Ja siinä viikossakin tulisi varmasti vaelleltua kyliä ympäröivässä vuoristossa jonkin verran, koska se on oikeastaan aino "fiksu" tekeminen mitä siellä on. Majoitus kannattaa tuolta alueelta varata ajoissa, sillä viime keväänä (2014) kuvittelin olevani ajoissa, mutta niin vain edullisimmat paikat olivat ilmeisesti jo menneet, tai sitten niitä ei ollutkaan. Kävi siis hyvä tuuri, että bongasin huoneiston meille, se ei syössyt meitä vararikkoon, ja oli kuitenkin todella asiallinen. Jos emme olisi saaneet sitä, olisimme varmaan joutuneet majoittumaan La Spezziassa, joka on toki sekin yksi vaihtoehto, sillä junamatka sieltä esim. Riomaggioreen ei ole mahdottoman pitkä. Lisäksi kannattaa huomioida, että itse tsekkasin majoitusvaihtoehdot ainoastaan booking.comista, joten esim. airbnb saattaa tarjota vielä lisääkin vaihtoehtoja.