keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Thailand calling

Píti taas venyttää tänne kirjoittamista, kun asiat eivät olleet ihan varmoja vielä. Tai itse asiassa ei ne ole vieläkään, mutta kirjoitetaanpa silti vähän päivitystä tilanteesta.

Aikamoisen pohdiskelun ja panikoimisen jälkeen varasimme sunnuntaina juuri puolenyön aikaan matkan Thaimaahan, Phukettiin. Panikoiminen johtui lähinnä siitä, että luulimme ettei tarjousta enää löydy Finnmatkoilta seuraavana päivänä koska kyseessä oli matkamessutarjous, ja toisekseen siitä, että rahatilanne arvelutti molempia, vaikka matka olikin edullinen.

Varausmaksu pitää maksaa perjantaihin mennessä, ja vielä emme ole sitä tehneet. Halusimme kai molemmat vielä pientä sulatteluaikaa, mutta kun olimme jutelleet asiasta vielä äitiemme kanssa ja saaneet heiltä tavallaan siunauksen matkalle, niin eilen taisi lopullinen päätös tulla. Tosin varausmaksua ei ole vieläkään maksettu.. ja tänään itselleni tuli ongelma, mahdollisesti isokin sellainen, joka saattaa kaataa koko suunnitelman.

Olen osa-aikaisena töissä koulun ohella firmassa, jossa tulostavoitteellisuus on aika iso juttu. Suoraan sanottuna lehtikustantajasta on kyse, ja näinpä työsopimuksessa on maininta esimerkiksi sellaisesta asiasta, että jollei tietty kriteeri täyty, niin ensin saa varoituksen ja jos vuoden sisään tulee toisen kerran niin huono kuukausi että kriteeri jää liian alas, niin seurauksena on välitön irtisanominen. Tänään selvisi toinen kiva juttu. Kun peruutusprosentti on tiettynä aikana liian korkea, tässä tapauksessa 30%, seurauksena pitäisi olla välitön irtisanominen. Arvatkaapa miten kävi? Huomenna jännitetään menenkö vain käymään töissä vai saanko jäädä jatkamaan normaalisti työpäivääni. Onelmahan tämä tuskin muuten olisi, jollen juuri olisi varannut matkaa Thaimaahan. Hurrasin kai turhan aikaisin matkasta.. omalta(kin) osalta pystyisin nimittäin lähtemään sinne vain, jos on työpaikka josta saa rahaa ja siltikin pitäisi laskea aika tarkkaan kaikki sentit ja tehdä mahdollisimman paljon ylimääräistäkin.

Eli nyt sitten jännitetään ja toivotaan että saan pitää työpaikkani ja sitä kautta mahdollistaa Thaimaan matkan. Sen tarpeessa taidan nimittäin tämän vuoden jälkeen olla!