perjantai 18. syyskuuta 2015

TJ 2

Lähtöön pari päivää. Mä en ole jostain syystä ehtinyt oikein edes jännittää, kun on ollut niin paljon tekemistä ihan normiarjessakin vielä.

Ensimmäisen stressinpoikasen aiheutti koira ja sen takajalat: haukun takajalkojen polvien ristisiteet on sen verran huonossa hapessa, että ne olisi pitänyt leikata. Neljän tonnin leikkaukset ja vuoden paranteluajat ei varsinaisesti saaneet hymyilemään, joten nyt mennään sitten kipulääkkeillä ainakin seuraava puoli vuotta talven yli.



Toisen stressin aiheutti viikko sitten se, kun huomasin puolivahingossa, että luottokorttini on ilmeisesti kopioitu jossain yhteydessä (eikä varmaan ikinä selviä missä ja miten). Eipä tuo muuten mitään, mutta kun kortti piti tietenkin kuolettaa heti ja sai jännittää, ehtiikö uusi kortti Tampereelle ennen perjantaita, oma pankki kun on siellä missä lapsuutenikin vietin. Noh, kortti ehti, kävin hakemassa sen tänään. Raha- ja korttiasioiden pitäisi siis olla ihan ok tässä vaiheessa.



Pari päivää sitten melkoista kuumotusta aiheutti uutinen Sumatran metsäpolttojen aiheuttama savusumu (haze) Singaporessa ja Malesiassa: ilmanlaatu oli todella huono, ja kuvia katsoessa alkoi vaikuttaa siltä, etten välttämättä ainakaan Singaporessa edes aurinkoa näkisi. Tuntui, että matto vedettiin tehokkaasti alta ja puolen vuoden matkasuunnittelut meni kokonaan uusiksi. Vaan eipä siinä, nyt pari päivää asiaa selviteltyäni tilanne esimerkiksi Tiomanilla on ilmeisesti ihan ok, ja pari Singaporessa/Malesiassa asuvaa tyyppiäkin on sanonut, että hazen takia Malesiaa ei kannata skipata.

Joten pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa, joskin pieni päivän muutos siihen tuli joka tapauksessa: mulle selvisi vähän vahingossa Mersing-Tioman -lauttojen syyskuun aikataulut vasta eilen, ja niitä lähtee ihan pöhlästi. Niinpä olen kyllä ekan yön Singaporessa, mutta jäänkin sitten Mersingiin yhdeksi yöksi kunhan sinne ensin pääsen. Sitten hyppään heti ekaan (ainoaan?) lauttaan keskiviikkoaamuna, ja painallan suorilta sukelluskurssia aloittamaan suunnilleen rinkka selässä. Haha.

Mersing-Tioman -lautta-aikataulut

Pakkailut on kai ihan ok-vaiheessa, painoa rinkkaan tulee varmaan jotain kymmenisen kiloa. Vaatteita osaan varmaan jo ottaa järkevästi mukaan, mutta se onkin sitten kaikki muu sälä ja kosmetiikka yms., mikä sitä painoa tuo. 


Minijalusta kuvailuja varten ebaysta.

Malesiassa on kuulemma brittipistokkeet, sain työkaverilta tuollaisen monitoimipistokeasian, luulisi siitä löytyvän oikeanlainenkin!

Ostin pokkaria ja snorklailua ajatellen Dicapackin vedenpitävän kotelon, jospa se ajaisi sen asian mitä veden alla tarvitsee! Haluan ainakin uskoa että se on parempi mitä aikaisemmat, hintaa tällä oli verkkokauppa.comissa 29,90e.



Rumbabor on malarialääke, toivottavasti ei aiheuta samanlaisia juttuja mitä olen Lariamista kuullut.